..a gombfoci, ahogy én gondolom..

2020. augusztus 19. 09:41 - sajátomblog

..egy örökérvényű..

..valamikor volt, hogy trafikokban lehetett gombfocikat vásárolni, és azokkal játszottunk, sokszor olyan csapatokkal, melyek játékosai addigra már a profi világ sajátosságainak köszönhetően szanaszét szóródtak más csapatokhoz, de a trafikokban fellelhető gombfocik ezen változásokat nem követték..

..mi, a haverokkal ezt az anomáliát úgy oldottuk némileg, hogy a Képes Sport, vagy a Labdarúgás újságban megjelent csapatképekből ollóztuk ki egy-egy adott csapat játékosait, ezeket téve a gombokba..

..mára ez kicsit átalakult, vannak, akik ragaszkodnak régi, valamikori csapatok valamikori évjáratához, mások mai csapatokat szerkesztenek, vannak olyan elvetemültek is, akik sajátos álomcsapatokat fabrikálnak és így tovább..

..így aztán bizony előfordulhat, hogy a gombfoci pályán az egyik csapat játékosai a valóságban már rég a mennyországi pályán dekázgatnak, ellenfelük pedig az éppen tegnap pályára lépő PSG..de még olyan furcsaság is előállhat, hogy az egyik csapat, mondjuk az ötvenes évekbeli Honvéd csatára Puskás, de az ellenfél Real Madrid tizese is ő..

..ezért igaz az a megállapítás, mely csekélységemtől származik, hogy a gombfociban minden lehetséges, sőt még az ellenkezője is..mert miért ne állhatna ki egy vállalati baráti csapat éppen a nagymenő Barcelona ellen, és miért ne győzhetné le akár több góllal is..

..a gombfoci egy gyönyörű játék..

Címkék: vélemény
komment
..a gombfoci, ahogy én gondolom..
süti beállítások módosítása