..a gombfoci, ahogy én gondolom..

2020. november 09. 15:21 - sajátomblog

..magyarok a Barcelonában..

..már sok szó esett arról, hogy valamikor réges-régen a magyar focisták igazi nagy csapatokban játszottak..most is néhány magyarnak szeretnék elsősorban emléket állítani azzal, hogy elkészítem a Barcelona 1961-es csapatát, nevezetesen azt a tizenegyet, akik 1961. május 31-én, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában a döntőt vívták a Benficával..

..a Benfica 11 portugál játékossal futott ki a berni stadion gyepére, de kispadján Guttmann Béla ült, akiről a későbbiekben a nevezetes "Guttmann átok" elhíresült..a Barcelona csapatában a hét spanyol mellett egy brazil, és három magyar volt a csapat tagja, nevezetesen Kubala László, Czibor Zoltán és Kocsis Sándor..

..a mérkőzést és a kupát a Benfica nyerte, 3-2-re, az első gólt a Barcelona szerezte ugyan Kocsis révén a 20. percben, ám a remek Benfica a 30, és a 32. percben szerzett góllal megfordította a mérkőzést, sőt az 55. percbe már 3-1-re vezettek, amire csak gyógyír lehetett Czibor gólja a 75. percben..

..nem szükséges, hogy mindig ez az eredmény szülessen, ha ez a két csapat akár a napokban is megütközik egymással a gombfoci asztalokon..ehhez most elkészült az 1961-es Barcelona a három remek magyarral..és hamarosan gombokba is kerülnek..barcelona_1961_antik.jpg

 

komment
..a gombfoci, ahogy én gondolom..
süti beállítások módosítása