..a gombfoci, ahogy én gondolom..

2020. szeptember 07. 13:12 - sajátomblog

..a gombfoci örök..

....amikor gyermekkoromban gombfociztunk a haverokkal..több kedvenc csapatom is volt, az egyik első az 1964-65-ös Internazionale, az 1962 körüli és az 1969-es Benfica, az 1967-es Celtic Glasgow, az 1969-es Újpesti Dózsa és Ajax Amsterdam, az 1966-os Portugália, majd az 1970 VB kapcsán Olaszország, NSZK és Uruguay..

..több csapat is tetszett persze, de mivel négyen voltunk, akik rendszeresen, sokszor suli helyett is játszottunk, így ők játszottak az akkori St. Etiennel, Milannal, Manchester Uniteddel, Real Madriddal, az angol, francia, spanyol és brazil válogatottakkal..

..eredetileg kiadott képekkel meg volt az Inter, és a Benfica, aztán jöhetett az ollózás a Képes Sportból és Labdarúgásból, esetenként a France Football című horror árú (33 Ft) újságból, így készült el a Celtic, az Ajax, Portugália, Olaszország, NSZK és Uruguay is..volt Újpesti Dózsám is, de egy hallgatólagos megegyezés kapcsán egymás között nem játszottunk magyar csapatokkal..

..a történet egészen 1972 elejéig tartott, a környékünket, mely egy szép, családi házas övezet volt..lebontották, hogy helyet adjanak a későbbi Füredi úti lakótelepnek..aztán ez évben érettségi is, szétszóródtak az egykori játszótársak..akikkel ugyanolyan hevességgel nyomtuk a mérkőzéseket a viaszkos vászonnal vagy eternitlappal borított konyhaasztalokon, mint a politúrozott étkező asztalon, vagy parkettán, majd egy saját készítésű pályán, csak a gombfoci legyen..

..gyermekkorom meghatározó játéka volt a gombfoci, most, nyugdíjasként ismét az lett..talán nem véletlenül..

Címkék: vélemény
komment
..a gombfoci, ahogy én gondolom..
süti beállítások módosítása