..a gombfoci, ahogy én gondolom..

2020. szeptember 28. 09:29 - sajátomblog

..egy ötlettől a prototipusig..

..mint gombfocis körökben közismert, kétféle gombfocit gyártok, a bumb és y gombokat..a bumb gomb nagy, robosztus, az y, lágy vonalú, kecses..mindkettőben dominál a kép, nagysága rengeteg lehetőséget biztosít a képszerkesztőknek, hogy kiéljék fantáziájukat..

..a pályákon a magas bumb gombok nehezen átlőhetőek, az y-osok fürgék, mozgékonyak, de alacsonyak, könnyű átemelni rajtuk a labdát..

..sokak, elsősorban a szektor világából érkezők szerették meg a nagyobb, a szektor játékosokhoz jobban hasonlító bumb gombokat, míg a többiek, a hagyományos gombfoci kedvelői inkább az y tipust kedvelték meg, ha a legutóbbi tornákon megnézzük, kik, milyen gombokkal indultak, bizton állítható, hogy az általam gyártott gombok uralják a mezőnyt, általában az indulók több mint fele használja a gombjaimat..

..sokat agyaltam azon, hogy miként lehetne a két gomb jó tulajdonságait úgy egyesíteni, hogy maga a gomb ne veszítsen eredeti jellegéből, voltak próbálkozások a bumb gomb magasságának csökkentésére is, de lássuk be, azáltal pont az veszett el belőle, ami az előnye is volt egyben..

..most egy tervezési folyamat végén egy lehetséges megoldásként azt választottam, hogy a korszerű, 3D nyomtatási technológia segítségével egy bő csapatnyi olyan gombfoci talpat készíttettem, ami jól illeszkedik az y gomb aljához, így megmarad a gomb szép felső ívelése, de a gomb magasabbá válik, és esetleg egy szerszám elkészülte után, több színben gyártva, jelentősen bővül majd a gomb színösszeállítási lehetősége is..

..ahogy brit tudósok állítják, a pudding próbája az evés..holnap a gombokat holnap ki is próbálom, ezen a próbán sok fog múlni..

img_20200928_092343.jpg

komment
..a gombfoci, ahogy én gondolom..
süti beállítások módosítása